2024
4
november

Wildlife Film Festival

Natuurfilm in Cinerama: 2 vrijkaarten voor Nivonleden!

Start om 14:00
Alleen voor leden
Download agenda item

Het Wildlife Film Festival Rotterdam bestaat tien jaar. Vanaf 4 november vertoont bioscoop Cinerama een week lang de mooiste, bijzondere en meest ontroerende natuurfilms uit binnen- en buitenland. De organisator geeft twee vrijkaarten aan Nivonleden voor de openingsfilm.
Op maandag 4 november
gaat het Wildlife Filmfestival Rotterdam (WFFR) van start met de wereldpremière van ‘De Verwonderaars’ van de Rotterdamse regisseur Rik van der Linden. Wil je als Nivonlid gratis deze voorstelling bijwonen, stuur dan vóór 20 september een mailbericht naar redactie@nivonrotterdam.nl. We wijzen de winnaar bij loting aan.

De film (55 minuten) is een ode aan de natuurliefhebber. Verwonderaars zijn mensen die oog hebben voor de natuur vlakbij. De film biedt een inkijkje in het leven van natuurwaarnemers die altijd maar turen, bevragen en tellen. Zij beheren, beschermen, planten en zaaien – en zo krijgen zij alsmaar meer ontzag voor de kracht van de natuur. Rik van der Linden maakte eerder de serie Grijsgroen (2022), waarin hij de stad als nationaal park herontdekte. Dit is zijn eerste natuurdocumentaire voor het witte doek.
Het volledige programma van het festival is te raadplegen via www.wffr.nl. Bijzonder is ook de wereldpremière van de film ‘In De Biesbosch: Natuur in Beweging’. Een bekend gebied voor veel Nivonleden, want aan de rand van dit nationale park ligt ons natuurvriendenhuis De Kleine Rug.

Van 4 oktober tot en met 10 november brengt het festival bovendien de mooiste natuurfilms naar alle stadsgebieden van Rotterdam. Zo is er altijd een filmhuis, buurthuis of wijktheater in de buurt met een filmvertoning, waardoor WFFR toegankelijk is voor alle Rotterdammers.