Elke maand Museumbezoek
Hou je van cultuur?

Elke maand Museumbezoek

Voor alle bezoeken aan musea staat in de agenda vermeld waar je je kunt aanmelden. De groep verzamelt vaak
voor de Hema op Rotterdam CS, voor bezoeken in en buiten Rotterdam.

Onze activiteiten

Nivon Rotterdam organiseert activiteiten op het gebied van natuur en cultuur. Deze regionale onderafdeling van Nivon is er voor iedereen, voor alle leeftijden, met iedere achtergrond en baseert zich op sociaal-democratische beginselen. De leden zelf zorgen voor een breed aanbod van activiteiten, zoals stad- en natuurwandelingen, fotografie, tekenen, muziek, yoga, lezingen en nog veel meer. Nivon geeft graag ruimte aan de kracht van leden. Heb je zelf een idee voor een activiteit in Rotterdam en omgeving? Neem dan vooral contact met ons op!

Enkele activiteiten bij Nivon Rotterdam

Museumgroep

Elke maand kunnen belangstellenden een museum bezoeken waar op dat moment een bijzondere tentoonstelling te zien valt.
De ‘Derde Dinsdag / Donderdag Museumgroep’ organiseert ook bezoeken aan tentoonstellingen in het land. De deelnemers willen niet alleen kunstwerken bewonderen en erover praten, maar ook het nuttige met het aangename verenigen door met elkaar een gezellige dag te beleven.

Plaatjes Draaien

De werkgroep Popmuziek organiseert iedere tweede en vierde vrijdagavond van de maand en op de zaterdagavond daarna Plaatjes Draaien. Om de beurt draaien aanwezigen een liedje en vertellen erover. Heeft een maand vijf vrijdagen, dan vertonen we een muziekfilm onder de titel: Schrikkelvrijdag-popmuziek-filmavond oftewel Plaatjes Kijken.
Eens per jaar vindt het festival ‘Pop op het doek’ plaats. In het Nivoncentrum draaien we dan van de middag tot in de avond een aantal muziekfilms. De toegang is gratis. Er wordt tussendoor (tegen betaling) een maaltijd geserveerd.

Bergsport

De Nivongroep Bergsport Rotterdam organiseert sportieve activiteiten. Er zijn wandelingen, klimdagen en bergsportkampen in binnen- en buitenland. Alle bijzonderheden zijn terug te vinden op de website nivonbergsportrotterdam.nl

Wandelen

Nivon Natuurvrienden wandelt. Verschillende vrijwilligers organiseren leuke tochten van zo’n 15 km in heel Zuid-Holland. Iedereen kan meedoen en er bij aansluiten. Bij veel wandelingen is een natuurgebied of park de bestemming. Ook de polders rond Rotterdam worden verkend. En soms worden Rotterdamse stadswijken op beide Maasoevers doorkruist.

Qigong

De Qigong-cursus wordt gegeven in het Nivongebouw onder leiding van een professionele docent. De cursus helpt je om prettiger door het leven te gaan. Het gaat vooral om het sturen van de chi (levenskracht), door middel van concentratie, ademhaling en een bepaalde houding. Kijk in de agenda of er cursus staat gepland, want het kan zijn dat er een tussenstop is.

Muziektheater Halfwatt

Halfwatt biedt een podium aan muzikaal talent. Enkele keren per jaar treden op zondagmiddag solisten, duo´s, combo´s en bands op. Het programma is heel gevarieerd. De ene keer wordt het publiek verrast door klassieke tonen, dan weer door zang en wereldmuziek. Bij een ander kort concert gaat het dak er eraf met dreunende sixty- en seventy songs. Entree gratis (een financiële bijdrage in de hoed wordt op prijs gesteld).

Groen Actief

Groen Actief
Nivon is een van de grootste organisaties van natuurvrienden. De vereniging staat voor een groene, eerlijke en sociale samenleving. De werkgroep Groen Actief organiseert workshops, lezingen en debatten. Onder meer de milieu- en klimaatproblematiek komt er aan de orde. Nivon Rotterdam werkt hierbij samen met Milieudefensie.

Kunstkasteel

Teken of schilder je zelfstandig en vind je het inspirerend om dat ook samen met anderen te doen? Het Kunstkasteel is een open atelier waar geoefende en beginnende kunstenaars zelfstandig werken aan een tekening of schilderij. De deelnemers inspireren elkaar. Het Kunstkasteel is iedere tweede vrijdagmiddag van de maand in het Nivoncentrum.

Exposities

Kunst in het Nivoncentrum: elke maand is in de barruimte en de grote zaal van Nivon Rotterdam een nieuwe tentoonstelling te zien van doorgaans minder bekende, maar vaak veelbelovende kunstenaars uit Rotterdam-Rijnmond. Figuratief en abstract. Schilderijen of wandkleden. Gouaches en aquarellen. Soms traditioneel, soms gedurfd. Wat je ziet is telkens verrassend.

Filmhuis

Het Nivon Filmhuis is een van de langstlopende activiteiten. De werkgroep selecteert elke maand op een zaterdagavond een film die bij het karakter van Nivon past. Ze vertellen vaak een verhaal, over sociale en historische kwesties. Drama, actualiteit, maar ook ontspanning. Je hoeft niet vooraf te reserveren.